HAweb: tips en tricks

 
HAweb: tips en tricks
Op de kring-ALV van 4 april jl. werd duidelijk dat HAweb door veel leden nog te weinig wordt gebruikt. Als belangrijke reden werd de hoeveelheid online platforms genoemd waarvoor moet worden ingelogd. Bovendien wordt het steeds opnieuw inloggen als struikelblok ervaren. Jammer, want communiceren en verbinden staat op HAweb centraal. Onlangs publiceerde we nog een interessante peiling, die veel reacties teweegbracht. Zonde als u ook die mist! Daarom: een aantal tips en tricks.

HAweb instellen als startpagina of toevoegen als bladwijzer
HAweb is eenvoudig in te stellen als startpagina. Dit kunt u doen aan de hand van het stappenplan van uw internet browser. Wilt u dit niet, dan kunt u HAweb toevoegen als bladwijzer. Ga daarvoor eerst naar HAweb. Vervolgens:

  • In Chrome: klik boven in de adresbalk op het sterretje, dan blijft het HAweb-icoontje boven in de balk staan;
  • In Internet Explorer: klik rechtsboven op de ster (favorieten), en voeg www.haweb.nl toe;
  • In Microsoft Edge: klik op het sterretje;
  • In Safari: klik op de deelknop  in de knoppenbalk te en kies vervolgens ‘Voeg bladwijzer toe’.

Inloggen
Om veiligheidsredenen kan er helaas niet zoveel worden veranderd aan het herhaaldelijk moeten inloggen. Om de zoveel tijd moet u het wachtwoord opnieuw invoeren en daardoor opnieuw inloggen. Wat u wel kunt doen, is uw gebruikersnaam en wachtwoord door uw internetbrowser laten onthouden.

‘Over HAweb’
Wilt u meer informatie over het gebruik van HAweb, ga dan naar de HAweb-groep ‘Over HAweb’. Hier komt u door bovenin onder ‘Groepen’ op ‘Alle groepen’ te klikken. In de zoekfunctie vult u ‘Over HAweb’ in en vervolgens klikt u hierop. In deze groep staat rechtsboven een handreiking ‘Snel op weg met HAweb’ en worden talloze vragen beantwoord. Daarnaast kunt u in deze groep ook zelf vragen stellen aan de andere groepsleden. Ook kunt u vragen sturen naar helpdesk@haweb.nl.

Vragen?
Heeft u meer algemene of andere vragen over HAweb? Stel ze via huisartsenkringzfv@lhv.nl.

Portefeuillehouder: Lenneke van Montfort