HuisartsenOpvangTeam Medrie (HOT-team)

 
HuisartsenOpvangTeam Medrie (HOT-team)
Sinds kort beschikken we in onze regio over een huisartsenopvangteam (afgekort HOT-team). Dit team is opgericht na meerdere signalen uit het veld dat huisartsen een stukje persoonlijke begeleiding missen als zij betrokken zijn bij schokkende gebeurtenissen, klachten en/of calamiteiten.

Naast de formele procedure is persoonlijke aandacht voor de betrokkenen zeer gewenst. Voor vragen als ‘Hoe gaat het nu met je en wat heb je nodig?’ bleek onvoldoende aandacht te zijn. 

Daarom heeft Medrie het initiatief genomen om samen met onze LHV-kring Zwolle/Flevo/Vechtdal te starten met een HOT-team, bestaande uit vijf personen.

Inmiddels heeft het team via de Isala-academie (die ook de training van het BOT-team van Isala verzorgt) een scholing gevolgd. Bovendien is het team geschoold in het zogenaamde 3-gesprekkenmodel: gesprek 1 binnen 72 uur, gesprek 2 na twee tot drie weken, gesprek 3 na een maand tot zes weken. 

Heeft u als huisarts behoefte aan contact met een van de leden van het HOT-team, of kent u een collega die hier behoefte aan heeft? Meld dit dan via huisartsenopvangteam@medrie.nl 

Portefeuillehouder: Astrid Jansen Holleboom