Overgangsregeling voor praktijkmanagement van Zilveren Kruis

 
Zilveren Kruis zal de voorwaarden voor de vergoeding van de praktijkmanager in 2018 ongewijzigd laten voor praktijken die al een praktijkmanager hadden. Als Zwolle/Flevo/Vechtdal willen wij graag de huisartsen die hier enige zorg over hadden de juiste informatie geven.

Zilveren Kruis heeft het volgende hierover op hun website staan:
We hanteren een overgangsgregeling om huisartsen en praktijkmanagers ruimte te geven om per 2019 aan de nieuwe voorwaarden te voldoen. De overgangsregeling is alleen voor huisartsen die in 2017 al een overeenkomst hebben voor praktijkmanagement. De regeling houdt in dat:

  • huisartsen in 2018 nog niet aan de voorwaarde hoeven te voldoen om de praktijkmanager voor meerdere praktijken in te zetten;
  • de zittende praktijkmanager in 2018 nog niet aan de voorwaarde van een afgeronde HBO opleiding hoeft te voldoen. Als u in 2018 een nieuwe praktijkmanager aanneemt, geldt de opleidingseis wel.

Vanaf 2019 voldoet u aan de voorwaarden, zoals deze in het inkoopdocument staan voor huisartsen die nieuw starten met de vergoeding voor praktijkmanagement.

Voor de volledigheid sturen wij hierbij ook de link naar de informatie van Zilveren Kruis zelf:
Klik op bovenstaande link, klik vervolgens op tabblad ‘Praktijkmanagement’, klik daarna het 2e nieuwsitem aan.