Terugblik boostervaccinatie huisartsen en ondersteunend personeel Isala Zwolle en extra ronde boostervaccinatie

 
Terugblik boostervaccinatie huisartsen en ondersteunend personeel Isala Zwolle en extra ronde boostervaccinatie
Op donderdag 9 december konden de eerste boostervaccinaties voor huisartsen en ondersteunend personeel (met direct patiëntcontact) worden gezet. We zijn heel blij dat het gelukt is in deze ronde ook direct het ondersteunend personeel te vaccineren. In 3,5 dag zijn bijna 1700 vaccinaties gezet.

Organisatie
In twee weken tijd is het vaccinatietraject voorbereid, ook nu weer met hulp van Isala, LHV en Medrie. De prikstraten van de Isala stonden klaar en konden net als in het voorjaar weer door ons worden gebruikt. De uitnodigingen werden verstuurd via een landelijke procedure, de registratie verliep via het ZKVI. Dit systeem was voor alle partijen nieuw. In de loop van afgelopen week kon vaccinatie 3 van 3 worden gekoppeld aan de QR-code. Als dat nog niet is gelukt: hier vindt u de werkwijze voor het toevoegen van de registratie aan het vaccinatiebewijs.

Dank aan alle ondersteuners
Na een korte oproep via onze nieuwsbrief en de nieuwsbrief van Medrie hebben maar liefst tachtig personen hun hulp aangeboden. Slechts een kleine groep hiervan hebben we hoeven inzetten. Dank aan iedereen die zijn of haar hulp heeft aangeboden. Extra dank aan iedereen die op locatie heeft geholpen met registreren, vaccineren en toezicht houden. Mede dankzij jullie inzet is alles goed en soepel verlopen en hebben we zoveel mensen kunnen vaccineren.

Conclusie boostervaccinatieronde
Door de goede voorbereiding en de prettige, goede en snelle samenwerking met de verschillende partijen kijken we terug op een uitstekend verlopen proces. In onze ogen is door alle partijen weer een topprestatie neergezet, met een resultaat waar we met recht trots op mogen zijn. Het kwartiertje wachttijd werd, net als bij vaccinatie ronde 1 en 2, optimaal benut om bij te praten met collega’s.

Extra ronde boostervaccinaties voor huisartsen en praktijkmedewerkers
Voor huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijken en -posten die nog geen COVID-boostervaccinatie hebben kunnen krijgen, is het vanaf nu weer mogelijk om zich aan te melden. Dit gebeurt net als eerder via de huisartsenpraktijk of HAP en op dezelfde wijze, met codes. Deze extra ronde is bedoeld voor diegenen die verhinderd waren door bijvoorbeeld ziekte of quarantaine, of die vanwege het toen geldende interval (is inmiddels 3 maanden tussen de laatste vaccinatie of doorgemaakte covid-infectie en de boostervaccinatie) de vaccinatie nog niet konden krijgen. Huisartsenpraktijken en HAP’s ontvangen hierover woensdag 22-12 een SNPG-alert met praktische informatie.


Neneh Blömer, regionaal beleidsmedewerker LHV