Terugblik wagro-bijeenkomst praktijkovername

 
Terugblik wagro-bijeenkomst praktijkovername
Op woensdag 5 juni organiseerden we samen met de wagro een avond over het actuele onderwerp ‘praktijkovername’, met een afwisselend programma voor zowel startende als afbouwende huisartsen. Een korte terugblik.

Marieke Reinders, Hans van Hateren, Rianne Sloothaak en Marije Meijerink openden de bijeenkomst. Zij waren gevraagd de waarnemers enthousiast te maken voor praktijkovername door te vertellen over hun eigen beweegredenen een eigen praktijk te starten.

 

Toekomst praktijkhouderschap
Gerda Schreurs nam het stokje over en gaf een inkijkje in het interne conflict van de waarnemer – waarom staan ze over het algemeen niet te springen een praktijk over te nemen? Een groot aantal waarnemers blijkt moeite te hebben met de onzekerheid over het huisartsentekort in de toekomst en hecht erg aan de eigen zelfstandigheid en autonomie. Er moet goed worden nagedacht over de vraag: in welke vorm heeft het praktijkhouderschap toekomst?

 

Praktijk in de picture
Praktijkhouders die in de recente toekomst een collega vragen, zetten hun praktijk na de pauze in de spotlights met leuke en enthousiasmerende filmpjes/presentaties.

 

Vervolg
Als LHV bestuur geven we graag een vervolg aan deze dynamische avond. Niet alleen willen we dat onderwerpen als praktijkovername en huisartsentekort de aandacht krijgen die ze verdienen, de thematiek verbindt ook de huisartsen in de regio.

Portefeuillehouder: Lisette Snel