Dossiers

 
Achterstandsfonds: Uurgesprek

Achterstandsfonds: Uurgesprek

Het Achterstandsfonds Zwolle/Flevo/Vechtdal vergoedt dit jaar (2019) voor huisartsenpraktijken die onder het fonds vallen een gesprek van een uur van een huisarts met een achterstandspatiënt.
Achterstandfonds: Wachtkamerfilms

Achterstandfonds: Wachtkamerfilms

De films zijn circa vijf minuten lang en behandelen de onderwerpen 'Preconceptieadviezen' en 'Huisartsenzorg buiten kantooruren' en 'Therapietrouw bij diabetes'. De vertaalde films zijn voorzien van Nederlandse ondertitels.
Achterstandsfonds

Achterstandsfonds

LHV-Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal helpt u graag op weg om een goede toegankelijkheid van de patiëntenzorg in achterstandssituaties te bieden.
Opvolging Huisartsenzorg

Opvolging Huisartsenzorg

Het huisartsentekort wordt steeds nijpender. Ook in de regio Zwolle/Flevo/Vechtdal zijn de gevolgen inmiddels merkbaar. Oorzaken en mogelijke oplossingen verschillen per regio.

Mentor-Menteeprogramma

Dit jaar biedt de kring het mentor-menteeprogramma voor het eerst aan haar leden aan. In dit programma wordt een ervaren huisarts (de mentor) vrijwillig een tijd gekoppeld aan een minder ervaren huisarts (de mentee). Op deze manier kunnen zowel professionele vaardigheden (wel/geen eigen praktijk? hoe ben ik als werkgever en collega?) als persoonlijke vaardigheden (waar wil ik over vijf jaar zijn? wel/geen bestuursfunctie?) met elkaar worden gedeeld. Dit met als doel om van elkaar te leren.
Acute zorg

Acute zorg

Acute zorg is een essentieel onderdeel van de huisartsenzorg. Zowel overdag als 's avonds, 's nachts en in het weekend. Onder goede randvoorwaarden, willen we de regie en verantwoordelijkheid blijven nemen voor de acute zorg die wij bieden. Acute zorg geleverd door huisartsen brengt minder extra diagnostiek en kosten met zich mee dan wanneer dezelfde zorgvragen in het ziekenhuis worden behandeld.
Archief

Archief

Hier vindt u belangrijke bestanden uit oude dossiers.
HaROP

HaROP

In dit dossier vindt u informatie over het Huisartsen RampenOpvangplan in de Kring ZwolleFlevoVechtdal
Eerstelijnsverblijf

Eerstelijnsverblijf

Vanaf januari 2017 valt het Eerstelijnsverblijf (verder ELV) onder de zorgverzekeringswet. Sinds 2017 wordt er gewerkt aan regionale inbelpunten ten behoeve van de huisartsen en transferverpleegkundigen. De rijksoverheid heeft bepaald dat dit per april 2018 geregeld moeten zijn. Het is de bedoeling dat deze aanmeldpunten 7 *24 bereikbaar zijn. Wat is de stand van zaken in de kring Zwolle/Flevo/Vechtdal?
Risicovolle voorbehouden handelingen

Risicovolle voorbehouden handelingen

De kring heeft namens haar leden de raamovereenkomst voorbehouden handelingen ter ondertekening aangeboden aan de VVT-instellingen in Zwolle/Flevo/Vechtdal.
  • Vorige