Archief

 
Archief
Hier vindt u belangrijke bestanden uit oude dossiers.

Jeugdzorg
Er is veel maatschappelijke en politieke aandacht voor de zorg voor de jeugd. Met de meeste kinderen en gezinnen gaat het gelukkig goed, toch horen we regelmatig via het nieuws over ernstige incidenten waarbij kinderen en gezinnen betrokken zijn. Ook vragen maatschappelijke ontwikkelingen om voortdurende aandacht en inspanningen om te voorkomen dat het aantal kinderen en gezinnen met problemen toeneemt. Denk daarbij aan spanning tussen werken en zorgen, achterstanden bij allochtone gezinnen en toename overgewicht.


Huisarts-ambassadeurs aanpak kindermishandeling
Huisartsen uit verschillende delen van het land willen een vraagbaak zijn voor collega’s die kindermishandeling vermoeden of signaleren. Samen met de LHV is een landelijk ambassadeursnetwerk opgezet, de huisarts-ambassadeurs zijn voor leden online te vinden. Tevens is er een online toolkit voor u ontwikkeld met daarin de meest belangrijke informatie over de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld in de huisartsenzorg.

Huisarts-ambassadeurs bij u in de buurt
Als LHV-lid kunt u via dit landkaartje de contactgegevens vinden van de huisarts-ambassadeur bij u in de buurt. Dit overzicht wordt eens in de zoveel tijd geüpdatet. Zelf ambassadeur worden? Meld u dan aan bij LHV-beleidsmedewerker Jelly Hogendorp via j.hogendorp@lhv.nl.


Mantelzorg

Een huisarts met een gemiddelde praktijk heeft zo'n 500 mantelzorgers onder zijn patiënten. De LHV-toolkit Mantelzorg voor de huisartsenpraktijk geeft informatie over mantelzorg. In aanvulling is voor de praktijken in Overijssel een wachtkamerposter en flyer ontwikkeld.