Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

 

Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is wettelijk verplicht. Met dit arbo-instrument brengt u de veiligheidsrisico’s van uw medewerkers in kaart en kunt u eenvoudig de gevaren en risico’s evalueren en verwerken in een plan van aanpak. De RI&E is ook relevant voor het verkrijgen van praktijkaccreditatie. Maar hoe stelt u zelf een RI&E op? U leert het in deze workshop.

Leerdoel

U heeft inzicht in oplossingen op arbogebied.
U beschikt over een ingevulde RI&E.

Inhoud

In de workshop stelt u, samen met een deskundige, een RI&E op voor uw eigen praktijk. Het onderzoek kunt u zelf online uitvoeren met de digitale RI&E van de SSFH. De digitale arbocatalogus biedt vervolgens inzicht in mogelijke oplossingen. Na afloop van de workshop beschikt u niet alleen over een kant-en-klare RI&E, maar ook over de benodigde kennis op arbogebied. 

De door de LHV ontwikkelde ‘RI&E Huisartsenpraktijk’ is overgenomen door de SSFH. De reden hiervan is één RI&E voor alle organisaties binnen de branche. De SSFH heeft het beheer overgenomen en beheert deze in samenhang met de Arbocatalogus Huisartsenzorg. De RI&E is compleet vernieuwd en dat heeft niet alleen invloed op de opmaak. Er zijn ook diverse opties bijgekomen. Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere gebruikers aanmaken om van dezelfde RI&E gebruik te maken en maatregelverantwoordelijken aanwijzen. Daarnaast zijn er in de vragenlijst koppelingen die verwijzen naar de nieuwe arbocatalogus.

Voor het invullen van de RI&E verandert er voor u als LHV lid niet veel, wanneer u ingelogd bent op de website van de LHV kunt u in de bovenste balk 'applicaties' aanklikken en vervolgens kiezen voor RI&E. U kunt samen met uw assistente deelnemen aan deze cursus. Belangrijk is dat u een laptop en uw inlogcode meeneemt!  

Praktische informatie

DoelgroepApothekersassistente
Doktersassistente
Hid(ha)
Kwaliteitsmedewerker
POH-GGZ
Praktijkhouder
Praktijkmanager
Praktijkondersteuner
Waarnemer
Accreditatie3 punten
KostenLeden € 295,- / Niet-leden € 595,-
Contact

Contact  
Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480072 / 06-28760293.

Trainer(s)
Bijzonderheden

Het genoemde cursusbedrag (€ 275,-) geldt voor 2 personen uit één praktijk. Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor uw doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.